Jeg har fået en Mini Crosser.

Så har jeg mulighed for at komme længere omkring og har på denne side, tænkt at  berette lidt om nogle af de ture jeg kommer på samt krydre med lidt billeder.

Der vil under alle omstændigheder ikke komme noget fra vinterhalvåret.

Nå, vi får se hvordan det går. 
Halmtorvet *Fragtmandshallerne** Kødbyen  ***

Kødbyen er det populære udtryk for den del af Vesterbro i København, hvor størstedelen af byens fødevaregrossister, specielt kødgrossister, holder til. Området afgrænses af Hovedbanegården, Ingerslevsgade, Halmtorvet og Skelbækgade og dækker et område på cirka 400 x 600 meter.

Kødbyen inddeles normalt i den ældre del (opført fra 1878), Den Brune Kødby, hvortil hører Øksnehallen (fra 1901), og den nyere del, Den Hvide Kødby (opført 1931-34) [1]. Navnene kommer af farverne på bygningerne, der for de ældstes vedkommende oprindeligt er bygget i gule mursten, der senere har ændret farve, mens de nyere bygninger er malet hvide. Kødbyen var oprindeligt inddelt i fem veje med navnene; Kvægtorvsgade, Staldgade, Slagtehusgade, Flæskeboderne og Høkerboderne. Senere er Onkel Dannys Plads blevet en del af området.

En stor del af Brune kødby er i dag ikke længere en del af de oprindelige aktiviteter, men bliver brugt til andre aktiviteter, såsom uddannelse eller cafeer.

kilde: Wikipedia.

Den sidste dag i Maj 2008

Gik turen til dette dejlige område, vejret godt og Mini crosseren spandt lystigt derudaf.
Halmtorvet er jo lavet meget om, flere cafeer og springvand og kørebaner er forandret, lidt skulpture og træer er der også kommet. Det tager sig pænt ud men er meget anderledes end i ens barndom og ungdomstid.
Når man så køre ind i de gamle fragtmandshaller, ja så vælder minderne bare frem om dengang man løb rundt her og hjalp lidt til med at løbe med pakker til de forskellige box`e og tjene et par håndøre senere i livet det samme som chauffør. De ligner sig selv, men dog så anderledes.
Kødbyen, der er stadig noget tilbage af det oprindelige, men det bliver mindre og mindre, istedet er der kommet cafe, galleri m. m. ja der er mange forskellige ting og til tider også mange mennesker.Kommunen havde jo store planer med stedet,om det holder  skal jeg ikke blande mig i.
Men en tur rundt i brune & hvide kødby igennem fragtmandshallerne og så er du ude på Ingerslevgade hvor du kigger på baneterrænet
,
postterminalen,Tivoli Hovedbanen & DGI-byen, så kan man blive lidt forpustet og stille ta`tilbage til Halmtorvet, hvor der, hvis man skulle være blevet tørstig, findes et særdeles godt sted til det formål & om sommeren er der mulighed for at sidde udendørs, der er jo  rimelige priser & en god udsigt til et dejligt stort gavlmaleri, nemlig Cafe 54.
Se her:
http://bodega54.dk

Ps: Stedet er ved at blive solgt. Idag d 06.03.10 ved jeg ikke hvornår dette sker & hvordan der derefter bliver, men det skal da prøves, foreløbig er alt næsten som det plejer. Ps. Ps. stedet vil skifte navn  til St. Pauli Minibar har jeg hørt.

Billeder fra turen kan ses her:
http://picasaweb.google.dk/akfiel/FragtmandshallerneKDbyen2. august 2008

 Bissen,  Bryghus Bibliotek  DJM


Slotsholmen


   Istedløven
   Sorte diamant
   Christians brygge

Marmorbroen er en buebro i forlængelse af Ny Vestergade/Dantes Plads og fører over Frederiksholms Kanal til ridebanen mellem to pavilloner. Ved indgangen var en gitterport i jern for at markere, at dette var hovedindgangen. Porten blev fjernet, da den begyndte at ruste.

Broen er opført i årene 1739 - 1745 med Nicolai Eigtved som hovedarkitekt. Den er sandstensbeklædt med medaillonudsmykninger af billedhuggeren Louis-Augustin Le Clerc og er belagt med norsk marmor. Marmorbroen kostede 50.600 af de 2.700.000 rigsdaler, det kostede at bygge hele Christiansborg.

//: Wikipedia.

Når man har taget turen af Christians Brygge, kommet under H.C Andersens boulevardLangebro og derefter svinger op ad Vester Voldgade for straks efter at tage 1. vej på højre hånd, nemlig Bryghusgade ja så er man på brosten, der vil noget.
Det gamle gule bindingsværkhus på din venstre side er kønt, skævt og en del af Københavns gamle fæstningsværk.
Når du kommer til hjørnet svinger man til venstre og går op af Frederiksholm kanal, med de gamle huse, gør dig selv den tjeneste : (gå ind og se i de gårde der er åbne)  Kig på kanalen samt på Marmorbroen, gå evt. ind på Ridebanen. Skulle du på nuværende tidspunkt være blevet " lidt "trætte & kaffetørstige, kan du/I lige droppe ind her:

http://kanalcafeen.dk/

Før der evt,fortsættes ind på Ridebanen og Christiansborg.
http://picasaweb.google.dk/lh/photo/koES4i_CtJp07Tft6ipPNQ?feat=directlink

Jeg tog lidt tilbage ad Frederiksholm kanal, fandt en gård hvor der var gennemgang til Vester Voldgade og derefter ned til Christians brygge og mod  (Den Sorte Diamant,) den tur er på nr. 3  link,herunder, god tur..


http://1807.dk/kbh%20faestningen.htm

http://picasaweb.google.dk/akfiel/VesterVoldgadeBryghusgadeFrederiksholmsKanal

http://picasaweb.google.dk/akfiel/Slotsholmen?feat=directlink