20.07.10

Kalvebod Fælled
Vestamager.

Dette fredede og 2000 ha. store område, ca. dobbelt så stort som Jægersborg Dyrehave, finder du ikke andre steder i europa så tæt på en storby, samt en metro stort set til døren.

Her kan du gå lange eller korte ture eller cykle eller tage turen på rulleskøjter. Der er 3 forskellige afmærkede ruter du kan følge en på 8,8 km. 6 km. og en på 3,5km
Eller som jeg, køre på må og få lidt her og der.


Min tur starter fra vesterbro, over Vestre kirkegård ad Sjælør boulevard,Wagnersvej over banen til Fragtvej krydser Bådehavnsgade ind på stien langs vandet og Fiskerihavnen et stykke derud af og passere over Kalvebodløbet via broen hvor toget også køre. Når man er ovre broen er det så lige derud af et meget godt stykke før der svinges til venstre og følger stien op og over motorvejen, så køre man ned lige som i et u, du køre nu nede langs motorvejen men på Fælleden og vejen hedder tror jeg Birkedamsvej.


Jeg svingede til venstre ad Kalvebod Sti og fulgte den til den første " Indgang til dyrefold" hvor jeg kørte en godt stykke ind ad stien. Så ikke lige dyrene, men deres  efterladenskaber, bevidnede at de da havde været her. Da jeg var kommet ca 100 meter eller så, var der et stort vandhul, og en af de mange afløbskanaler. Jeg besluttede mig at vende tilbage til den noget mere faste Kalvebod Sti.
Længere fremme ligger Store Høj Søen, kørte ad en lille sti ned langs søen, hvor der var en hel del fugle, jeg nød lige at sidde der med en kop kaffe og se på alt det liv der var i søen.
Fortsætter ad Kalvebod Sti og passere Kanonvej. De huse der ligger lige uden for området i Ørestaden, kan man helt sikkert sige har en kanon udsigt fra deres altaner, det må bare være fantastisk og sikkert også dyrt. Inde på højre side ligger nu naturlegepladsen Himmelhøj med Arken og Hundredemeter skoven og Naturcenter Vestamager.


Naturcenter Vestamager
inspiration * naturoplevelser *
* friluftsliv*****

Her er der toiletter,udlejning af cykler mm., udstilling, et spisested, naturvejledning, ponyridning samt Kalvebod & Tårnby Naturskoler, for daginstitutioner & skoler. Skovløberens bolig ligger der også. Derud over er der en sø, hvor ungerne med stor iver går rundt langs bredden, på opdagelse, med deres små net.

Så er det ud på den lange og snorlige Kanalvej, kursen er sat efter Kongelunden.
Imens man nu tøffer derud af, vil man på venstre side opleve det ene fly efter det andet som netop  er startet fra Kastrup Lufthavn og til højre nyder man de store græs vidder med en masse heste, kreature  og kig til Pinseskoven.Ude hvor vejen drejer mod højre har vi så Hejresøen, der går en sti til venstre også, følger du den køre du gennem en rød port og kan fortsætte til Kongelunden. Jeg er lige ude og kigge, til højre ligger en lille sti som du kan følge langs vandet og vil sikkert støde til Kongelunds fortet.
Jeg køre nu ind igen på Fælleden og køre langs diget med søen til højre.Efter at jeg passere Søndre pumpe hus, køre jeg op på diget og nyder udsigten mod Kongelunden.Ned igen og følger vejen  til den er spærret og køre igen op på diget, ved det udsigtstårn der er der.
(Diget forhøjes - Dæmningsvej spærret.)
Det foregår frem til august 2012, tjek evt. på www.digeforhoejelse.dk
Fra udkigstårnet er der en dejlig udsigt over det lukkede fuglereservat og  København i baggrunden.

Så er det tilbage af, men for nu ikke at køre nøjagtig samme vej tilbage, drejer jeg til venstre af en sti ved Søndre pumpehus, Ellevehøjevej hedder den og der er noget skov  og små stier som jeg prøver og ser mange sjove og spændende ting, faktisk køre jeg noget forkert, skulle ha været til venstre og mod Svenskeholmvej, det glippede, så kom istedet af Snogevej tilbage til Kanalvej og så bare en venstresving og derind af, holdte en pause med en optankning ca. halvvejs tilbage til Kalvebod sti og så var det bare hjem ad.
På turen denne dag var der meget mod og sidevind, som tærede godt på batterierne, men jeg kom da hjem uden at løbe tør for strøm.


Denne tur var på ca. 45 km. ialt.

Nogle billeder fra turen kan ses på linket her:

http://picasaweb.google.dk/akfiel/KalvebodFLledVestamager